Een nieuw jaar met nieuwe plannen

December is voorbij gevlogen, met alle drukte die bij deze maand hoort. Nog nooit hebben wij zo lang in kerstsfeer geleefd, want half november stond alles al klaar vanwege het Arts & Auto winterevent. Dolblij waren we dat de inmiddels verdroogde boom eruit mocht, de versiering naar de zolder kon en de tenten verdwenen van het Fairterrein.

Kerstfair stopt
De Kerstfair was dit jaar helaas een moeilijker evenement dan anders. Met code oranje en het advies van de ANWB de weg niet op te gaan, was het bezoekersaantal een stuk lager dan verwacht. Uiteindelijk hebben nog zo’n 10.000 bezoekers de regen en sneeuw getrotseerd, maar met alles wat we uit de kast hadden getrokken (grote ijsbaan, muzikanten, heel veel lichtjes en bomen etc.) was dit een tegenvallend resultaat.

Mede omdat wij het in december al heel erg druk hebben met partijen in onze locaties, kerstpakketten en activiteiten in het pannenkoekenhuis, hebben wij na rijp beraad besloten met de Kerstfair te stoppen. De kans is wel groot dat wij volgend jaar een kerstfeestje bij het pannenkoekenhuis organiseren, maar daarover hoort u later meer.

Mijn plan is nu om van de 17 Kerstfairs die we gehad hebben een mooi boek te maken met foto’s en anekdotes over bijzondere dingen die we hebben meegemaakt in al die jaren. Ik kreeg laatst een tip dat je mooie fotoboeken kunt maken op fotofabriek.nl.

Vroege Vogels op de Landgoedfair
De Landgoedfair gaat natuurlijk wel door, alweer voor de 24e keer zelfs! Dit jaar van 15 t/m 19 augustus. Wij zijn druk bezig met het uitwerken van onze plannen. Nieuw is de ‘Vroege Vogelkorting‘. U kunt vanaf maandag kaartjes kopen via onze site met een grotere korting dan gewoonlijk!

Verbouwing Stapelbakker
Vorige week zijn wij gestart met de verbouwing van Pannenkoekenhuis de Stapelbakker. Al enige jaren is het daar in de weekenden zo druk, dat gasten lang op een tafeltje moeten wachten. Met een uitgebreide kaart die uit veel meer dan pannenkoeken bestaat, was het ook woekeren met de ruimte in de keuken.

Nu wordt de serre vervangen door een grote wintertuin van glas en een open keuken. Aan de wintertuin komt een groot terras, met uitzicht op het springkussen en nieuwe speelelementen, zodat onze kleine gasten zich kunnen vermaken terwijl pappa en mamma lekker natafelen.

IMG_0301

Landgoedwinkel
De Landgoedwinkel zal ook een metamorfose ondergaan. Er komt een open verbinding met de wintertuin en we gaan de entree van de winkel aan de voorkant, bij het parkeerterrein maken, zodat je door de winkel naar het pannenkoekenhuis kunt lopen. Dat geeft veel meer verbinding en is ook lekker toegankelijk. Misschien gaan we zelfs een paar winkelwagentjes neerzetten!

In de Landgoedwinkel komt een heuse bakkerij waar we onze eigen appel- en notentaarten gaan bakken en ook biologische broden. Daar willen wij ook weer onze eigen granola (krokante muesli) bakken met haver, bloemenhoning en walnoten van het landgoed.

Bakkerij
We hopen dat deze verbouwing half mei klaar is. Tot die tijd zijn we wel gewoon open, maar zult u de veranderingen tot stand zien komen als u een hapje komt eten.

Wij bieden u alvast onze excuses aan voor het ongemak maar beloven u een nieuwe Stapelbakker waarmee we u heel blij mee gaan maken als het af is!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s