Mijn droomwens in vervulling..

 

Op het landgoed is altijd wel wat te doen, maar de laatste maanden waren wel erg rumoerig. Want na 16 jaar Pannenkoekenhuis en 25 jaar Landgoedwinkel was het tijd voor verandering.

De Stapelbakker
wintertuin

Stapelbakker
In het pannenkoekenhuis was het vooral in het weekend zo druk dat mensen geen tafeltje konden bemachtigen. De keuken was te klein geworden voor de uitgebreide kaart, met veel meer dan alleen pannenkoeken. En omdat de basis van al onze activiteiten is dat wij het landgoed met zoveel mogelijk mensen willen delen, was uitbreiding en vernieuwing gewoonweg noodzakelijk.

Landgoedwinkel nieuwe stijl
Maar hoe zat het dan met de Landgoedwinkel?  Mijn grote droom was om er dé biologische specialiteitenwinkel van de regio van te maken. Nu bedienden wij wel de mensen die een omweg wilden maken voor een lekker stukje kaas, een potje jam of chutney en Lakenvelder rundvlees, maar voor alle overige boodschappen moesten onze klanten toch nog naar een andere winkel of supermarkt. Als je in de regio Geldermalsen, Leerdam op zoek gaat naar een biologische winkel, dan zijn ze dun gezaaid. Dus, deze factoren bij elkaar opgeteld gaven genoeg rede voor een vernieuwde Landgoedwinkel met een groot biologisch assortiment. In combinatie met de verbouwing van het pannenkoekenhuis kreeg deze droom de afgelopen tijd gestalte.

Nieuw interieur
Van een organisch gegroeid gezellig allegaartje, met de kleedjes van oma op de tafels, is het interieur een eenheid geworden. Met hulp van een interieur architect is het een plek geworden waar traditie en toekomst samen komen. Het heeft nu een frisse uitstraling met veel wit, roestvrijstaal en een rieten finishing touch. Het was even wennen maar het resultaat is verbluffend. De winkel is veel ruimtelijker geworden en ondanks de koelere kleuren toch gezellig gebleven, zonder oubollig te zijn.

Assortiment
Maar op het assortiment van de Landgoedwinkel ben ik het meest trots.
Onze eigen producten maken de winkel bijzonder en daarom kozen we ervoor deze ‘helden van de winkel’ te houden, aangevuld met bijpassende specialiteiten. Zoals versgebakken broden, granola’s, appeltaart en notentaart uit eigen bakkerij in de winkel. Maar ook Franse kazen, noten en olijven om je landgoedkaasplankje compleet mee te maken. Zuivelproducten, verse groente en fruit, pasta’s, wijnen, theeën, soepen en chocolade mogen dan natuurlijk ook niet ontbreken.

EKO keurmerk
Vrijdag 15 juni was de officiële opening van de Stapelbakker met nieuwe wintertuin, open keuken en groot terras én de vernieuwde Landgoedwinkel. Op die mooie dag kregen wij ook het EKO certificaat uitgereikt voor het restaurant, onze brasserie ende Landgoedwinkel.

35265216_1701447563237936_7606947759131721728_o

Feestweekend!
Nu is het tijd om mijn droomwens te delen. En dat doen we, om te beginnen, met een spetterend openingsweekend op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Dan trakteren wij op landgoedappeltaart bij de koffie! Bovendien zijn er aantrekkelijke aanbiedingen om kennis te maken met de nieuwe producten in de Landgoedwinkel. En natuurlijk kan er ook uitgebreid geproefd worden! Restaurant de Stapelbakker laat zien wat ze in huis hebben met een heerlijke openingspannenkoek vol seizoensgroenten gebakken in de open keuken. Kinderen kunnen spelen in de nieuwe natuurspeeltuin, of geschminkt worden, terwijl ze genieten van een gratis ijsje. De Stapelakker vult zich met de geur van vers gebakken appeltaart, het geluid van klinkende glazen en vrolijke live muziek! Mijn wens  is in vervulling gegaan en ik hoop dat het veel mensen blij maakt. Komt u kijken dit weekend?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s