Iedere dag dierendag

Geen leven op een landgoed zonder honden! Op Mariënwaerdt is het elke dag dierendag, in elk geval voor onze 5 honden. Frans zegt altijd; als ik in een volgend leven terug mag komen, doe ik dat het liefst als hond bij mezelf. Toegegeven, ze hebben op Mariënwaerdt een mooi leven. ’s Morgens rennen ze de tuin in voor hun eerste plasje, daarna volgt een wandelingetje naar de brievenbus en vervolgens nog een lange wandeling door het bos achter ons huis.

Tegenwoordig trainen Frans en ik elke dag fanatiek met onze labradors, moeder June en pup Kate. Er is een kleine concurrentiestrijd ontstaat wie het beste hondje is voor de jacht. June is inmiddels 4 en heeft al heel wat trainingsuurtjes achter de rug. Ze kan de dummy mooi apporteren, zoeken en vinden in het struikgewas en over water zwemmen is haar lust en haar leven. Maar omdat ze al mee op jacht is geweest, doet ze het wel een beetje op haar gemakje. Een dummy kan natuurlijk niet tippen aan echt wild. Kate is pas 4 maanden, maar doet het daarentegen razendsnel en geweldig. Ze is bij de puppy cursus het beste hondje van de klas. Dus de druk ligt hoog om June scherp te houden!

Een ding hebben we allebei moeten leren; belonen, belonen, belonen. Als ze het goed doen mag je ze de hemel inprijzen. Dierendag is een goede aanleiding voor een extra brokje en een extra complimentje. Niet alleen voor het mooie apport, maar vooral omdat ze ons zoveel levensvreugde geven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s