Een rode draad met een gouden randje

In de herfst geniet ik van de prachtige kleuren van de eeuwenoude bomen op ons landgoed. Ze doen mij realiseren dat alles altijd in beweging is, dat niets hetzelfde blijft. Zoals ‘wabi-sabi’ zegt uit de Oosterse filosofie; ‘alle dingen zijn vergankelijk, eeuwigheid is niets meer dan een illusie, want alles bevindt zich in een continue staat van worden en uiteenvallen’.

IMG_3322 2

Straks komt de kale stilte in de winter, daarna het openspringen van de nieuwe knoppen in de lente en dan weer de felle zomerzon. Het verstrijken van de seizoenen in die prachtige natuur; dat wil ik doorgeven aan nog vele generaties na ons. En om dat voor elkaar te krijgen loopt duurzaamheid als een rode draad door al onze plannen en dromen.

Ons landbouwbedrijf en onze productie zijn al sinds 2001 biologisch gecertificeerd, maar deze zomer kregen we ook het EKO keurmerk voor onze restaurants en de Landgoedwinkel. Dit betekent dat gemiddeld 70% van de producten waar wij mee werken niet alleen biologisch maar ook duurzaam zijn. En daar zijn wij best een beetje trots op!

Aankomend weekend (12, 13 en 14 oktober) doen we mee met de EKO week. In de Stapelbakker, Brasserie Marie en de Landgoedwinkel beleeft u dat ‘biologisch’ helemaal niet stoffig is, maar juist lekker en (h)eerlijk! Of het nu gaat om een uitgebreid 3 gangen menu, een pannenkoek of de boodschappen voor thuis. Ik hoop dat u na het bezoeken van de EKO week op Heerlijkheid Mariënwaerdt dezelfde duurzame rode draad oppakt. Zodat we samen nog heel lang kunnen genieten van dagen in de natuur met een gouden randje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s