Werken op Mariënwaerdt?

Voor ons zijn leven en werken op Mariënwaerdt met elkaar verweven, omdat we wonen op ons levenswerk; het landgoed. Maar hoe is het voor onze medewerkers om op Mariënwaerdt te werken?

Tot 1995 telde het landgoed slechts een handjevol medewerkers in de landbouw, het onderhoud en het beheerskantoor. Nu werken ruim 170 mensen op Mariënwaerdt en in de Landgoedkeuken Utrecht. Vliegwiel voor de grote groei in activiteiten en medewerkers was de Landgoedfair, die dit jaar haar 25e editie beleeft. Met deze open dagen kregen we bekendheid en kwam er steeds meer op ons pad, zoals de productie van kaas en delicatessen, de verhuur van locaties voor feesten, vergaderingen en evenementen, pannenkoekenhuis de Stapelbakker en Brasserie Marie.

Onze vaste medewerkers die al jaren bij ons werken, zeggen ons het vooral bijzonder te vinden om bij de ‘landgoedfamilie’ te horen. ‘Je werkt niet zomaar ergens, het is een hechte club die voelt als familie. De lijnen zijn kort, de vrijheid is groot en het werk is heel afwisselend’.

Het landgoed staat voor duurzaamheid, met biologische landbouw en productie, want wij vinden het belangrijk om goed om te gaan met de natuur en doen alleen dingen die geen schade doen aan die natuur en het landschap. Heel actueel in deze tijd!  Mooi meegenomen is dat onze medewerkers tussendoor lekker die natuur in kunnen en erop uitkijken. We leven hier met de seizoenen en dat maakt dat je ook dichter bij de natuur komt te staan.

Al onze bedrijfstakken zijn bedrijfjes op zich, met ieder een eigen bedrijfsleider, maar alle takken werken nauw samen en streven naar zoveel mogelijk kruisbestuiving. Bijvoorbeeld de productie van kaas en delicatessen. Zij werken nauw samen met de jongens van de boerderij, die elke dag de melk komen brengen van de Holsteiner koeien die op het landgoed grazen om daar landgoedkaas van de maken, maar ook met de Landgoedwinkels en restaurants natuurlijk, want daar worden de producten verkocht.  Het team dat er werkt is klein en hecht, maar het contact met andere afdelingen is intensief.

Werken op Mariënwaerdt ligt je, als je van zelfstandigheid houdt, initiatiefrijk bent en zelf structuur kunt aanbrengen in je werk. Bovendien is het van belang dat je het leuk vindt om samen te werken met collega’s van allerlei pluimage; van de ‘jongens’ op de boerderij, tot de onderhoudsdienst, van onze communicatie tot onze financiële afdeling. Iedere bedrijfstak is een team op zich, maar alles heeft met elkaar te maken, want samen vormen we de identiteit van het landgoed.

Een te romantisch beeld van het werken op Mariënwaerdt is waar mensen soms over struikelen. Want er wordt wel hard gewerkt. Vroeger was het in de eerste maanden van het jaar rustig op het landgoed, mij die tijd is voorbij. Kom je uit een werkomgeving waarin de taken meer afgebakend zijn, dan moet je wellicht even wennen, maar hou je van afwisseling, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Spreekt je dit aan, dan nodigen wij je uit om te solliciteren. Kijk op deze link voor de vacatures.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s