Van brasserie naar restaurant Marie

Marie wordt restaurant. Een nieuw concept op dezelfde locatie in een nieuw jasje. De voormalige vloedschuur tegenover de Stapelbakker heeft een opgefrist interieur gekregen én een nieuw team met in de open keuken een jonge chef vol passie; Karol Andracki.

In april 2009 alweer 10 jaar geleden, begonnen wij ‘Brasserie Marie’. Het idee was een plek te creëren waar je gezellig kon eten van gerechten bereid met producten van het landgoed, zoals het eigen Lakenveldervlees en wild van het seizoen.

Het was de laatste tijd wat moeilijk in de brasserie, omdat chefkok Jeromy in november 2018 aankondigde dat hij een nieuwe uitdaging had gevonden. Het vinden van een kok in deze tijd van personeelskrapte is geen sinecure. Ik geloof dat er in Gelderland alleen al zo’n 6.000 vacatures zijn en advertenties op vacaturesites leverden niets op.

Dus toen wij in december een jonge kok zagen uitblinken in de open keuken van een goed restaurant in Amsterdam, dacht ik ‘nooit geschoten is altijd mis’. Ik liet hem onze website zien op mijn telefoon en zei; ‘kijk eens waar je ook kunt werken, in een mooie, natuurlijke omgeving, kom eens langs’.

Weken gingen voorbij, maar eind januari kreeg ik ineens een mailtje van Karol Andracki. Hij was ons niet vergeten en enthousiast over het landgoed en het idee om bij ons te komen werken. Dus zo geschiedde, Karol kwam en ging niet meer weg. Inmiddels hebben wij ook een compleet team om Karol heen gevormd met een bevlogen gastvrouw en twee jonge, enthousiaste gastheren.

Karol werkte al jaren in de beste restaurants van Amsterdam; bij Isakaya kookte hij Japans en bij 5&33 in het Art’otel bereidde hij mediterrane gerechten met seizoensgebonden invloeden, simpel, elegant en vol van smaak.  In restaurant Marie wil hij een symbiose creëren van de producten uit de eigen moestuin, van het land(goed) en uit de regio met zijn Japanse en Italiaanse achtergrond en kooktechnieken die passen in zijn filosofie van gezond en lekker eten van deze tijd, zoals wecken, fermenteren en stoven.

“We are unstoppable”, zegt hij, er zijn geen grenzen aan wat we samen kunnen doen.

Volgende week gaat restaurant Marie weer open. Op 29, 30 en 31 maart is er een pre-opening diner, waarbij wij 50% korting geven op het eten. Dus kom voorproeven en je mening geven over ons nieuwe concept! Het aantal plaatsen is beperkt, reserveer snel een tafel via de site of telefonisch via 0345 681966.   Wij hebben al voorgeproefd en zijn benieuwd naar de reacties van onze gasten.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s