Mariënwaerdt Abbey

Wie had gedacht dat wij nog eens op de voorpagina van De Telegraaf zouden staan én dezelfde avond in De Wereld Draait Door zouden zitten met onze medewerkers?

Wij bedachten het niet, maar de Telegraaf wel! Deze week kreeg ik een mailtje van een journalist, met de vraag of wij wilden meewerken aan een interview, over de gelijkenissen tussen ons landgoed en Downton Abbey, het landgoed in de serie over een Engelse adellijke familie, waarvan nu een film te zien is in de bioscoop.

Frans en ik moesten even nadenken over dit verzoek. Er zijn immers wel overeenkomsten, zoals het feit dat Mariënwaerdt tot de 16 eeuw een abdij was, gesticht in 1129. Er zijn ook wel herkenningspunten vanwege de vele medewerkers, vrijwilligers en bezoekers waardoor je altijd omringd bent, maar gelukkig hebben wij veel minder intriges en natuurlijk lang niet zoveel huispersoneel. Onze 170 medewerkers werken vooral in ons bedrijf.

Toch besloten we het te doen.

Dus zo gezegd zo gedaan, de journalist kwam met fotograaf en we hadden een leuk gesprek over de gelijkenissen en verschillen met Downton Abbey. Het zou een klein artikel worden – dachten wij – in het Stan Huygens Journaal. Maar wat bleek toen wij vrijdagochtend de krant uit de bus haalden; we waren voorpaginanieuws! En een groot artikel met dito foto’s op pagina 7, bij binnenlands nieuws. Onze telefoons stonden meteen roodgloeiend met lieve berichten van mensen die ons feliciteerden. En om 10 uur kwam er een bericht van de redactie van De Wereld Draait Door.. of we met de medewerkers uit het artikel diezelfde avond nog in de uitzending wilden komen.

Ook daar moesten we eerst even over nadenken, want landelijke televisie en ook nog eens live, wilden we dat wel? Kom je niet elitair over met veel personeel en ouderwetse verstandhoudingen? We deden het toch, vooral omdat ze onze medewerkers de vragen wilden stellen en niet alleen ons.

Een hele club ging mee; Nico en Caroline, onze huisbewaarders, Arie de kok van de Stapelbakker, Peter de tuinman, 3 mannen van de onderhoudsdienst, Catharina onze secretaresse die het allemaal georganiseerd had, Saskia onze hulp én als hoofdrolspelers; Pieta, onze hulp in de huishouding die al 40 jaar bij ons werkt en Arjan de jachtopziener. Onze twee dochters Nora en Vita wilden het ook niet missen.

Als ware filmsterren werden we met geblindeerde Mercedessen opgehaald. Het was een hele invasie voor de studio van DWDD. 14 personen uit het Gelderse Beesd, ze wisten niet wat ze meemaakten. Met z’n allen zaten onze medewerkers op de banken in de studio te glimmen van trots. We waren best een tikkeltje zenuwachtig, maar het was echt geweldig. Mathijs van Nieuwkerk hield het strak, de vergelijking met Downton Abbey was leading en samen met Marc Marie Huijbrechts maakte hij het speels en humorvol. Pieta, Arjan, Nico en Arie deden de rest. Door vol passie te vertellen over het werken op Mariënwaerdt gaven zij de uitzending kleur. Chapeau voor onze medewerkers!

https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/694212

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s