Daar gaan we dan

Het is 1 juni, 2e Pinksterdag, de zon schijnt, het is warm én we gaan om 12 uur open met de horeca! Wat een dag..Eindelijk mogen onze bezoekers weer even uitblazen op het terras van de Stapelbakker. Ook in Utrecht hebben we er zin in om weer volop aan de slag te gaan met lekkere ontbijtjes, koffie met onze huisgemaakte appeltaart en lunches.

Bij de Stapelbakker hebben al velen een tafeltje gereserveerd. “We zitten al vol”, zei een medewerkster van de week. Vol met 30 man binnen, maar gelukkig niet op ons terras, want daar geldt geen maximum, mits je voldoet aan de regels. In onze nieuwe opzet kunnen 120 personen op het terras zitten en nog eens 100 aan picknicktafels op het grasveld.

Het team is best zenuwachtig, want het wordt wel even wennen voor iedereen.. Wij zijn immers verantwoordelijk voor het naleven van de regels. Daarom wil ik u allemaal vragen, om u daaraan te houden en ook om geduld te hebben met onze mensen, die volgens een geheel nieuw systeem moeten gaan werken. Wij willen heel graag dat u zich prettig voelt en geniet, maar kunnen er alleen samen met u voor zorgen dat alles goed verloopt!

Na alle persconferenties en wijzigingen in de regels, kan ik mij voorstellen dat u niet helemaal weet wat nu precies de richtlijnen zijn. Daarom zal ik deze kort weergeven en beschrijven hoe we het gaan doen.

Ontvangst
Voor een tafel binnen is reserveren verplicht, dit mag ook aan de deur. We werken met tijdsblokken, deze zijn te vinden op de website. Op het terras is reserveren niet nodig.
Er is een looproute ingesteld met een ingang en uitgang. Bij aankomst wordt u een aantal vragen gesteld over uw gezondheid. Als u zich verkouden voelt, hoest of koorts heeft, willen wij u vriendelijk vragen om thuis te blijven.Houd altijd 1,5 meter afstand van de medewerkers en andere gasten.

Wie mag er nu wel aan één tafel?
Volgens de laatste richtlijnen mogen er 2 personen bij elkaar aan tafel zitten, die niet uit hetzelfde huishouden komen. Als je met 3 of meer bent, moet je 1,5 meter uit elkaar zitten, tenzij je uit hetzelfde huishouden komt. Per huishouden mogen er maximaal 6 mensen aan één tafel. Iedereen moet gaan zitten, ook kinderen mogen niet rondlopen, maar kunnen wel even gaan spelen in de speeltuin. We zorgen zoals altijd ook voor kleurplaten en kleurtjes. De speelkamer is helaas gesloten.

Bestellen
Omdat de bediening ook 1,5 meter afstand moet houden, staat op de tafel een fles met een QR code; als u die scant ziet u de menukaart op uw telefoon, waarmee u uw bestelling kunt doen. Mensen die niet overweg kunnen met een smartphone of deze niet hebben, kunnen ofwel een I-pad van de Stapelbakker gebruiken, ofwel een menukaart krijgen en hun bestelling opgeven aan een medewerker die op 1,5 meter afstand staat.

Uw bestelling gaat rechtstreeks naar de bar en naar de keuken. Vervolgens zet de bediening uw drankjes op een tussenstation voor u klaar (u krijgt een seintje via uw telefoon). Het eten wordt klaargezet op een tussenstation in de keuken, ook hiervan krijgt u een seintje als het klaarstaat.

Zit u aan de picknicktafels op het grasveld, dan willen wij u vragen zelf uw drankjes en lekkers te halen bij de buitenbar. U kunt ook nog steeds een picknickmand bestellen via landgoedwinkel.com en deze afhalen in de Stapelbakker.

Hygiëne maatregelen
Voor de veiligheid van medewerkers en gasten zullen hygiëne maatregelen strikt worden nageleefd. Medewerkers dragen handschoenen en oppervlakken, toiletten en handvatten van deuren zullen veelvuldig worden schoongemaakt. 

Tsja het is allemaal wat, liever waren wij terug gegaan naar normaal en hadden wij u met frisse moed bediend. Maar we doen het ermee en gaan er het mooiste van maken. Aan het weer zal het in elk geval niet liggen en aan ons humeur ook niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s