Heeerlijke Kerstpakketten

Al vele jaren maken wij in deze tijd van het jaar kerstpakketten met onze producten. En ieder jaar komen er leuke, lekkere landgoedproducten bij, waarmee we de pakketten vullen. Biologisch, duurzaam, lokaal geproduceerd en zo mogelijk gemaakt met een ingrediënt van het landgoed.

Biertjes
Goed voorbeeld zijn onze biertjes. Afgelopen zomer hebben wij de eerste gerst geoogst en volgend seizoen zal er nog meer van het land komen. De gerst gaat naar de mouterij, waarna brouwerij de Leckere er onze biertjes van brouwt. We hebben inmiddels 4 soorten met een knipoog naar Mariënwaerdt; Norbertijner (tripel), Gulden Gravin (blond), Witte Freule (wit) en Blije Baron (dubbel).

Limonade siroop
Nieuw zijn ook onze soda syrups (limonadesiropen) in de smaken ‘kruidige kweepeer’ of ‘cranberry & rozenbottel’. Bij de moestuin bevindt zich een kweeperen boomgaardje waarvan de peren geperst worden en verwerkt in deze siroop. Het heeft een bijzondere, niet al te zoete smaak, lekker verdund met bubbelwater.

Mayo en mosterd
Terug van weggeweest is Mayo Marie, een friszure mayonaise naar eigen recept. Ook mosterd hebben wij onder eigen label; grove mosterd en honing mosterd, als mooie aanvulling op onze kazen.

Azijn
Moestuinkruiden hebben wij verwerkt in azijn en dressing. Daarnaast mocht natuurlijk een appelazijn niet ontbreken. Een mooie kruiden- of appelazijn is een goede basis voor een heerlijke slasaus of huisgemaakte mayonaise.

Walnotenolie
Op het landgoed staan wel 500 notenbomen, die eindeloos veel walnoten opleveren. Daarvan maken wij het befaamde notentaartje. We hebben er nu ook olie van laten persen door onze vrienden van Veld4 in Zoelen. Walnotenolie is heel gezond en lekker als basis voor een frisse salade.

Familiepakket
Om een kerstpakket aantrekkelijk te maken voor het hele gezin, maakte kunstschilder Nanne Balyon, een kleurboek gevuld met prachtige kleurplaten van oa het Grote Huis, de boerderij en Aeltje, onze rondvaartboot, bekend van de serie In het Hart van ons Landgoed. Hij bedacht ook een kwartetspel met landgoedweetjes.

Duurzaam én mooi verpakt
Ook handig en leuk zijn de navul koffiebeker, waarmee je korting krijgt op een kopje koffie to go, een jute tas in twee maten met het Mariënwaerdt wapen erop en een houten dienblad of kistje met snijplank als deksel. Dat alles wordt nu geheel plasticvrij verpakt in feestelijk bedrukte dozen van het landgoed.

Last but not least; de opbrengst van de kerstpakketten draagt bij aan de instandhouding van het landgoed. Want een landgoed beheren is een kostbare zaak. Helpt u mee om de historische gebouwen, wandelpaden, bomen, wegen, heggen, landerijen en historische elementen in stand te houden?

Benieuwd naar onze (h)eerlijke kerstpakketten? Bekijk hier de brochure of neem een kijkje in onze webshop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s