Lentekriebels

Het is februari en nog redelijk rustig op Mariënwaerdt. Op een mooie dag als vandaag is het genieten van de ontluikende natuur en het vrolijke geluid van de vogels. Daar krijg je lentekriebels van. Tijd om vaart te zetten achter alles wat we op stapel hebben staan, zodat we klaar zijn voor het voorjaar.

Verbouwing pannenkoekenhuis

Bij de Stapelbakker en de Landgoedwinkel vindt een grote metamorfose plaats met de bouw van de ‘wintertuin’. Aan de boerderij komt in plaats van de serre, een glazen gebouw,  met veel licht, groen, een gezellige bar en openslaande deuren naar een groot terras. In samenwerking met onze leveranciers hebben we naar onze smaak een ontwerp gemaakt voor de inrichting; een mix met veel  natuurlijke materialen en groen. We hopen dat het half mei klaar is. De Stapelbakker blijft gewoon open, maar het zal wel even schipperen zijn. Komt u kijken naar onze vorderingen?

wintertuin
visualisatie de Stapelbakker wintertuin

Biologisch boodschappen doen

Ook de Landgoedwinkel wordt onder handen genomen. Deze krijgt een eigen entree vanaf het parkeerterrein en een doorloop naar de wintertuin. De indeling verandert helemaal. Wist u eigenlijk dat de Landgoedwinkel 100% biologisch is? Na de verbouwing kun je op het landgoed ál je biologische boodschappen doen. We gaan meer vers verkopen, zoals brood en taart uit onze eigen bakkerij, verse biologische groenten en zuivel.

Inspirerende locatie

Vanuit mijn kantoortje op het Grote Huis kijk ik uit op het koetshuis.  Hier stonden vroeger de paarden en koetsen van de familie Van Bylandt en Van Balveren. Sinds een jaar of 10 is het koetshuis naast trouwlocatie, een inspirerende vergaderlocatie voor kleinere gezelschappen tot 40 personen.

Het Levende Land

Wij hebben daar laatst zelf met een klein clubje gebrainstormd over ‘Het Levende Land’, een idee om op Mariënwaerdt een beleving op te zetten met betrekking tot ‘voedselproductie van toen tot straks’. Enerzijds in de vorm van een ‘fifties farm’ waar je meemaakt hoe de landbouw in de jaren 50 was. Anderzijds met een plek waar innovaties plaatsvinden op het gebied van duurzame, biologische voedselproductie.

Om inspiratie op te doen zijn wij gaan kijken bij Gulpener Bierbrouwerij. Een familiebedrijf dat al jaren bezig is met het duurzaam brouwen van speciaalbier. Ze willen net als wij waarde toevoegen, iets doen waarmee zij de wereld een stukje beter maken. Jan-Paul en Maartje Rutten doen dat onder andere door al hun gerst en hop in Limburg te telen, binnen een straal van 40 kilometer van de brouwerij. In hun brouw-lokaal,  proef je hun bieren en kun je heel gezellig eten van streekgerechten, bereid met alleen producten uit de regio. Dus geen bananen of  zalm op het menu, maar wel zalmforel.

Never a dull moment, zegt men wel eens over ons leven op Mariënwaerdt. Dat is niet helemaal waar, want wij hebben zeker wel eens een rustige dag. Gelukkig is het leuk om druk te zijn met Mariënwaerdt,  zeker nu het landgoed weer groen wordt en je kunt genieten van de zon. Lentekriebels kom maar op!

Een gedachte over “Lentekriebels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s